iklan

Thursday, September 29, 2011

takde bath tub, ini jawapannya

baru lepas menonton siri american pickers season 3 series 16, ada diorang "highlight"kan  satu benda yang cukup klasik, dan pada aku cukup reliable terutama kepada mereka yang suka berendam dalam bath tub tapi ruang dalam rumah tak mencukupi. korang layan dulu gambar ni... jumpa dalam google

sekali tengok macam almari

dua kali tengok, jom mandi!





cantik kan... isk isk isk... terutama mereka-mereka yang suka hias rumah dengan konsep "english style"... di kilangkan sekitar tahun 1880an

macam yang tertulis dalamiklan asal dia

"If you have no bathroom, buy a Mosely Folding Bath Tub", "Don't look around for another house, and "acts well and looks well". An advertisement also notes that the tub is "portable, with self-heating arrangements to heat water at a moments notice. A great convenience and when closed an ornament to any room...". Send two cents, for illustrated catalogue, showing 18 styles of tubs..."

iskk kan best kalau ada design moden untuk bath tub ni.... hujung minggu, bukak je bath tub ni kat dalam bilik...sambung paip getah... Walla!...dah boleh berendam macam kuih badak berendam...

2 comments:

wifenavy said...

kolam plastik utk anak2 je la kita wat bath tub..

Anonymous said...

Sy ada bath tab berkaki made in england... tahun 1949.. pergh berat sungguh.. kena 6 org angkat kalau nak ubah posisi