iklan

Saturday, October 15, 2011

koleksi duit 50sen hujung 1960an

hanya sekadar berkonsi dengan rakan-rakan blog, duit syiling 50sen yang dikeluarkan di sekitar tahun 1967 hingga 1969,

sekurang-kurangnya ada jugak specimen duit yang memang susah nak jumpa sekarang ni


inilah dia syiling 50sen, kalau keluaran 1967, dah naik kusam tapi masih cantik, jelas sekali tempaan yg dibuat


dah jumpa geng, berposing pulak dengan geng-geng 1968 pulak


lihatlah...pinggang ku ramping kan.... ahaks... memang lah ramping, tu sbb nilainya pun ramping la jugak... kalau lah pinggangnya tak ramping, maka nilainya juga gemuk dan gebu

dulu ramai yang bagi dakyah yang duit syiling yang ada jalur keselamatan ni (terbelah) adalah mahal...rupa-rupanya terbalik da... yang takde jalur rupanya yg mahal....

2 comments:

whycollect said...

Hi nitestalker,
Syabas kerana berjaya memperoleh begitu banyak duit syiling 50sen 67-68 ini.
Nitestalker sekarang cuma perlu mencari 50sen 1969 untuk menjadikan type set, iaitu 50sen 67, 67 & 69.
Selepas itu boleh tumpukan perhatian untuk memperoleh 50sen dalam siri parlimen lain untuk menjadikan satu complete set 50sen siri parlimen.
Tahniah dan teruskan usaha, nitestalker :)

C i k P i p i T e m b a m said...

peka betul ek dgn duit syiling nih.. bagus2.. tp dlm tahun2 tu kita x lahir lg. hehehe