iklan

Wednesday, March 30, 2011

poster klasik, satu rujukan yang bagus yang meminatinya

dah selalu sangat aku membebel pasal barang-barang... kita lari sikit, kita cerita pasal movie poster.... tiba-tiba aku terdetik dan 'ter'minat kat movie poster.... biasalah...curiosity... dan aku pun buatlah selongkaran.....

kebiasaanya kita akan jumpa seseorang tu ada beberapa rujukan aje...tapi bila aku jumpa webite ni....wowww... aku suka....aku suka....dah macam kanak-kanak dapat gula-gula hendaknya.... disenaraikan poster-poster movie dari tahun 1930an sampai lah tahun 2000.... sampaikan ada movie yang aku tak pernah tengok pun ada...walaupun bukan koleksi sebenar...ada baiknya aku share dengan korang mana tau korang terjumpa jodoh korang dengan movie poster klasik satu hari nanti....

enjoy beberapa poster  yang aku lekat kat sini...yang lain... sila ke website asal ye.... kira promosi percuma kat diorang ni lah.... http://www.filemkita.com/poster











antara yang sanggup aku nak lekat...dari zaman p ramlee sampailah zaman millenium... termasuklah filem indie... ada sesapa simpan salah satu poster ni?

2 comments:

mykhalis said...

susah nak dapat poster2 ori nie kan? kalau print semula isi dalam bingkaipun cun nie..hehe

hottest entry di blog khalis :
18sx pakaian zaman dulu dulu

Makna disebalik kata-kata seorang perempuan

khalis takdela simpan poster..hehe

nitestalker said...

tu lah khalis.... susah nak carik sekarang ni....