iklan

Tuesday, February 8, 2011

cawan cappuchino DORAEMON

tah camne...bila dok selongkar stor, terpandang cawan cumel berhias gambar doraemon.... pelik jugak.... umah bujang aku nie mana ada budak kecik... siap ada cawan doraemon lagi....

masih dalam kotak
masa mula-mula jumpa, masih dalam kotak lagi....cuma keadaan agak berabuk (agak ke, rasa cam dah berkerak) hehehehe.... lap-lap lebih kurang.... aku pun snap.... yang pasti, masih dalam kotak dan tak pernah digunakan lagi.... yang paling tak dapat dipastikan, pemilik asal dan dari mana asal usulnya....


tudia....muka doraemon
kasi keluar sikit.... tu dia, mka doraemon, kalau nak di'profile'kan, pemilik asal cawan ni mesti seorang gadis (cewahhh memandai je aku) kalau tak seorang kanak-kanak pompuan (kan nampak girlish siap ngan design love gitu) hek hek hek hek.....

super doraemon?
meh kita zoom lagi dekat.... haa...kan jelas comel muka doraemon tu..... agak-agak korang la kan, siapa pemilik sebenar cawan ni... hehe...macam misteri ye....

korang tanye aku ke? kenapa....pasal aku jumpa...?

laa....senang je.... kalau aku, aku tak kisah pun sapa punya, dah dalam simpanan aku dekat 2 tahun (stor ni paling jarang aku ceroboh) so...barang ni jadi milik aku buat sementara waktu.... (pssttt dalam hati mintak-mantak tuan punya tak menuntut.....baru boleh jadi hak milik kekal....) hehhhehehe.....

takde anasir noda lagi
tu dia, siap sudu lagi.... cawan ni kecik je sebenarnya, lebar dia lebih kurang 2 1/2 inchi, tinggi lebih kurang 1 1/2 inchi, tu yang aku cakap macam kecik je tu....

keluaran olympia porcelain
pembuat cawan ni, olympia porcelain, tahun dibuat tidak diketahui. cuba carik website dia pun tak jumpa... tapi hasil "peng'google'an" keluaran olympia porcelain banyak diedarkan diluar negara (US dan UK)

apa-apa hal, jangan pecah-pecahkan kepala memikirkan asal usul cawan ni. apatah lagi pecah kan cawan ni...

layan.....

2 comments:

whycollect said...

Hi nitestalker,
Arg, kadang-kala bila tengok benda-benda lama di dalam blog, baru ingat mengapa tidak mengumpul mereka semasa masih senang diperolehi.

nitestalker said...

perasaan yang sama dirasakan...dulu tgk barang-barang ni semak mata memandang... sampaikan nak pindah pun letih...rasa cam nak buang je...
tapi sejak jumpa blog2 collector, ternyata ada baiknya harta benda dalam stor tu diperhati balik...mana tau ada yang dah susah nak dapat....