iklan

Saturday, February 12, 2011

scholastic red apple teacher mug

hari ni, kita cerita pasal menda lain pulak ye, kepada pembeli-pembeli buku, mungkin korang penah dengar publisher scholastic ni... dan semestinya korang kenal buku-buku dia kan....

red apple teacher

anyway, aku bukanlah pembeli buku, tetapi seorang sahabat aku ni dulu keje kat kolej, jadi dialah yg selalu order buku dari supplier buku tu... maka dapatlah barang-barang "freegift" dari supplier berkenaan. bila aku nampak, aku plak berkenan dan aku pun mintaklah kat dia... lagipun dia ada banyak-banyak nak buat ape kan... baik sedekah kat aku nie... hahahha

pandangan perspektif kotak
disebabkan mug ni belum pernah digunakan dan tersimpan rapi (siap kawan tu seal tu....) aku pun dengan gatalnya mintak lah...tu pun lepas tengok cawan yang dia gunakan...dia pun bagilah 3 bijik.... aik, macam banyak je dalam simpanan dia... tak kisahlah berapa pun dia simpan... yang penting aku dah ada..

siap ada kapur tulis tu....

biasalah.....dah dapat, tangan pun gatal nak bukak kotak dia. disebabkan taknak rosakkan seal selotep bahagian atas, aku bukak lah dari bawah. ermhhh berbungkus cantik lagi siap dengan bubble wrapper...
bukak punya bukak..aik....ada 2 batang kapur tulis la.... oldskool sungguh.... tak dinafikan, masih byk skolah gunakan kapur tulis ni... dan banyak juga dah bertukar kepada penggunaan marker pen....


terserlah konsep ke"cikgu"an mug nie..... dengan kapur tulis... mentang-mentanglah buku terbitan dia banyak melibatkan buku rujukan untuk guru pelbagai peringkat dan bidang.... rasanya set ni memang takkan digunakan....lagi-lagi bila siap dengan kapur tulis tu.... kalau ada yang sipan mug mesti kapur tu dah ilang ke mana kan... baru nampak special koleksi kali ni.... heheheh

2 comments:

+akufobia+ said...

lawaa.

nitestalker said...

mekasih...tgh mencarik lagi apa ada dlam simpanan... hehe